Whiteline Flatout

Authorised Whiteline Dealer

Fine Line Imports is de dealer voor Whiteline Flatout en Whiteline Plus in Nederland


Wij hebben een dealer programma voor autobedrijven, dus schroom niet om een aanvraagformulier in te vullen met de artikelen waar uw interesse naar uitgaat. Fine Line Imports is autoliefhebber in hart en nieren. Mede hierom werken wij graag mee aan groepsaankopen voor de diverse autoclubs in Nederland met extra scherp geprijsde aanbiedingen.

Whiteline Flatout is onderdeel van redranger Australië.
Doordat de onderdelen uit een depot moeten komen kan de levertijd oplopen tot 9 weken voor niet gangbare onderdelen in Europa, deze artikelen worden rechtstreeks geimporteerd vanuit Australië.
Echter voor de meest gangbare sport auto's is er een ruime voorraad aan Sway bars, anti lift kit's en bracing waardoor de gemiddelde levertijd rond de 10 werkdagen ligt.
Hieronder kunt u enkele basis principes van Whiteline Flatout bekijken

Whiteline Flatout understeer and oversteer explained
Whiteline Flatout Swaybars Explained

Swaybars, Stabilisatorstangen, anti-roll Bars.
De betekenis is hetzelfde. Zoals de naam suggereert is hun doel het verminderen van het overhellen en rollen van de carrosserie, en het stabiliseren van een voertuig onder laterale (bochten) krachten. Formule auto's gebruiken stabilisator stangen naast dempers en veren omdat de stabilisator stang in principe het enige onderdeel is dat alleen overhellen vermindert.
Autofabrikanten waarderen de rol die de stabilisator stang speelt in de controle over het voertuig, veiligheid en comfort, maar hun standaard stangen zijn een compromis van prijs, prestatie en comfort. Helaas ontwerpen veel aftermarket veer fabrikanten hun veren nog te hard om ook overhellente verminderen, terwijl dit de functie is van de stabilisatorstang. Whiteline stabilisator stangen zijn vooruitstrevend op dit gebied door hun nauwe banden in de autosport. We begrijpen de nieuwe technologieën en ontwerpen productendie uw auto vooraan zetten op het gebied van onderstel ontwikkeling. Krachten die vrijkomen tijdens bochten worden gelijkmatig verspreid over alle banden zodat het totale onderstel meer grip levert en eerlijk gezegd, dat is waar het allemaal om draait. Comfort verbetert omdat u auto vlakker ligt tijdens bochten voor minder beweging in decarrosserie. Dus zonder vermindering van het comfort, zorgt een Whiteline stabilisator stang voor betere prestaties van uw onderstel en banden terwijl het weggedrag beter wordt met meer grip.
Whiteline Stabilisator Stangen zijn gemaakt van het beste verenstaal, zijn voorzien van een hoogwaardige poedercoating en worden geleverd met high performance polyurethaam bussen, klaar om gemonteerd te worden door uzelf of de garage.

Whiteline Flatout Bracing
Bracing
Er is niet zoiets als te veel chassis stijfheid!
Het ontwerp van de carrosserie van de auto is een compromis tussen kosten en stijfheid die leidt tot overmatige flex. Dit leidt tot problemen met de vering. Zodoende de groeiende populariteit van chassis braces (bijv. strut braces). Het is ook de reden waarom race auto's zulke complexe rolkooien hebben en waarom professionele raceteams hun carrosserie regelmatig vernieuwen.
Strut braces zorgen ook voor een betere integriteit van de wielgeometrie.
Kortom, bestel u Whiteline Flatout producten nu bij Fine line imports en ervaar het nieuwe rijden.

Whiteline Anti Lift kits (ALK)
De Anti Lift Kit zijn o.a. zeer bekend onder de Subaru WRX STI eigenaren over de hele wereld.
De voordelen van de anti lift kit gemonteerd op uw auto zijn:

Aanzienlijk verbeterde tractie van de voorwielen tijdens accelereren.
Meer caster resulteert in een scherper en nauwkeuriger stuurgevoel.
De wielen volgen het wegdek beter.
Gedurende acceleratie en remmen een proportioneel lagere rol weerstand.
Minder onderstuur en betere balans.

 

Toe Kits
Toe (sporing) kan ongewenste bandenslijtage geven maar is ook een ondergewaardeerde tuning hulp. De correcte sporing kan de auto veranderen van rustig naar levendig.
Whiteline's unieke reeks van verstelbare onderstelarmen en excentrische camber / toe bus kits bieden onderstel verstelbaarheid voor uw rijstijl of eisen.

Camber Kits
Juiste camber verstelling is van essentieel belang voor de optimalisering van bandenslijtage en prestaties. Gebruik bijvoorbeeld de Whiteline camber bout kits of de Whiteline verstelbare camber bus kits om het originele onderstel verstelbaar te maken. Terwijl andere camber oplossingen, zoals de Whiteline Max-C verstelbare topmounts, maximale camber en/of caster verstelbaarheid geven, afhankelijk van de originele oriëntatie.

Roll Center Kits
Whiteline Roll Center Kits zijn ontworpen om het voorste rol centrum te verhogen en bumpsteer te minimaliseren door middel van speciaal gemaakte fusees en stuurkogels. De geometrie in de meeste auto's zorgt voor meer overhellen als de vering lager gelegd wordt. Testen hebben aangetoond dat verhoging van het voorste rol centrum resulteert in een hogere carrosserie rol weerstand en een vermindering van de compressie van de vering van het buitenste voorwiel tijdens bochten (minder overhellen). Dit verbeterd de gewichtsverdeling en het behoud van een betere camber hoek. Het uiteindelijke resultaat is minder onderstuur, beter stuurgevoel, betere stuurprecisie en stabiliteit.

Caster Kits
Er is niet zoiets als teveel positief caster voor sportief rijden. Het betekend ook betere, nauwkeurige besturing zonder nadelige gevolgen voor banden slijtage. Een echt prestatie koopje. Whiteline verstelbare trekstangen, caster verstelbare bussen en Whiteline Caster topmounts zorgen voor grote verbeteringen in weggedrag, grip en tractie

Whiteline Plus

Whiteline Plus is een reeks van no compromise polyurethaan bussen en componenten. Met no compromise bedoelen we dat ons polyurethaan het vermogen heeft om het comfort van rubbers te evenaren bij lage snelheden maar bij hoge snelheden harder wordt (ietwat progressief) gedurende bochten, acceleratie en remmen. Dit zorgt voor een beter behoud van de geometrie en weggedrag.

Authorised Whiteline Dealer