Varex uitlaten by Xforce

 Xforce Varex - Uitlaten met klep in de uitlaatdemper

Klepgestuurde uitlaten, het lijkt wel de laatste rage. Maar er zit veel verschil in de leveranciers en het ontwerp. Xforce is de uitvinder van dit systeem en ondanks dat het al vaak is gekopieerd is er nog niemand die ook daadwerkelijk hetzelfde systeem heeft geëvenaard. Vaak worden er "cutout" kleppen gebruikt met een eind sierstuk en deze worden dan voor het extra volume open gezet. Onze mening is dat dit een onjuiste manier is om het geluid te verhogen en vaak ook nog met een blikkerig geluid. Ze roepen allemaal dat ze het beste systeem hebben en over de prijzen willen we het vergelijk niet eens aangaan. De gemiddelde concurrent vraagt 2 tot 4x zoveel voor een concept wat bij lange na niet zo goed is als het gepatenteerde ontwerp van Xforce! Wij zijn van mening dat je voor de Xforce Varex demper moet gaan of gewoon een auto moet kopen waar dit standaard al op zit. Alle overige aanbieders en merken geven je een placebo.

 Hoe werkt de Xforce Varex Demper? 

 • Street Mode: Xforce Varex Street Mode
 • Zoals hierboven te zien is in de afbeeldingen zit er bij Xforce daadwerkelijk een klep in de einddemper! Hierdoor kunnen we de uitlaatstroom sturen waardoor de uitlaatgassen volledig door het dempingsmateriaal heen gaan en u net zoveel geluid maakt als de buurman met zijn Kia Picanto.
 • In Between: Xforce Varex In Between Mode 
 • Dan kun je de demper half open zetten, nu gaan de uitlaat gassen voor ongeveer 50% nog door de demper heen en het overige deel word door het hart van de demper geleid waardoor de demping beperkt word. Ideaal voor de langere ritten op de snelweg waar je wel geluid wil hebben maar liever geen gedreun in de auto. 
 • Race: Xforce Varex Race Mode
 • nu staat de klep volledig open en vrijwel geen enkel percentage van de uitlaatgassen worden nog gedempt, en hier maakt Xforce het grootste verschil, omdat het een einddemper is blijft het geluid ongeacht de klepstand altijd mooi donker klinken. 

Aanvullende informatie: 

Xforce is een Australisch bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in performance uitlaten. De grootste afzetmarkt zijn echter de universele uitlaat dempers in 2.5, 3.0, 3.5 en 4.0 inch. Deze kunnen worden gekozen op hun aansluitdiameter en eventuele eindtip stijl. Deze dempers kunt u simpel hier terug vinden: https://www.fineline-imports.nl/uitlaten/xforce-varex-uitlaat-dempers-met-klep/universele-dempers-xforce-varex/c24891/ Deze dempers zijn dus universeel, gemaakt van RVS en dienen pas gemaakt te worden op de auto. Onderaan de producten hebben wij wat aanbouwdelen gekoppeld die het op maat maken waarschijnlijk een stuk handiger maakt. Mocht u nou extra RVS aanbouwdelen nodig hebben kunt u altijd even hier kijken: https://www.fineline-imports.nl/uitlaten/powersprint-construct-bouw-je-eigen-uitlaat/c21170/ 

Montage: 

Wij als Xforce distributeur voor Nederland en België hebben geen werkplaats en kunnen om die reden dan ook niet monteren. Wij hebben enkele dealers in Nederland die dit verzorgen en ook een totaalprijs incl. montage af kunnen geven:

 


 

XForce carry a range of universal Varex mufflers for all vehicles from compact cars, trucks, SUVs or any custom car. Mufflers are made from high quality stainless steel with optional loud exhaust sounds or optional silencers to reduce exhaust sounds – we have it all. Universal weld-on applications.

Varex CANNON MUFFLER

Features:

 • 304 grade stainless steel material, highly polished, mirror finish;
 • Straight-through internal tube design with perforated holes ensures minimum restriction;
 • Duo layer packaging, stainless steel mesh and fibre glass, ensure maximum sound silencing effect and hi-temperature resistance.

Varex OVAL MUFFLER

Features:

 • 304 grade stainless steel material, highly polished, mirror finish;
 • Straight-through internal tube design with perforated holes ensures minimum restriction;
 • Duo layer packaging, stainless steel mesh and fibre glass, ensure maximum sound silencing  effect and hi-temperature resistance.

Varex TWIN LOOP MUFFLER

Features:

 • Exhaust gas flowing twice through muffler canister before exit, doubles the silence effect whilst maintaining low restriction

Varex Exhaust

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Werking Varex Demper

Direct naar de Varex artikelen in onze webshop:

Fineline Imports uw Varex Dealer

 

Installation Manual

Street Modus

 SteetMode - Silent

In Between

In Between - Medium Sound

Race Modus

Race Modus - Loud

Ga nu naar de Xforce Onderdelen